Massages

De eerste keer dat u voor een massage komt, is er even een kort kennismakingsgesprek waar we uw vragen, klachten, wensen etc. bespreken. Op die manier krijg ik een beeld van u en kan ik de behandeling goed op u afstemmen. Wanneer u onder behandeling bent van een arts verzoek ik u vooraf uw arts te vragen of een massage in uw geval geen kwaad kan en te vragen waar ik rekening mee moet houden.
Indien er sprake is van bepaalde klachten, kan ik een behandelplan opstellen. Het is dan van belang dat u regelmatig bij mij komt, zodat de klacht goed behandeld kan worden. Dit betekent niet dat u lichamelijke klachten moet hebben om een massage te nemen. U kunt ook voor een massage bij mij komen, omdat het gewoon lekker is!

Onderstaand de verschillende massages waarvoor ik gediplomeerd ben.

 
Sportmassage (inclusief (medical) tapen)

Deze massage bevordert de doorbloeding van de spieren en voert de daar aanwezige afvalstoffen af. Hierdoor verbetert de conditie van de spieren. Tevens versnelt deze massage het herstel van de spieren na een inspanning, vermoeidheid of overbelasting.

Een sportmassage kan gegeven worden voordat u gaat sporten ter stimulering van de spieren. Ook kunnen dan eventueel gewrichten en spieren worden getapet die extra ondersteuning nodig hebben voordat u gaat sporten.

Een sportmassage na het sporten is vooral goed voor het sneller herstel van de spieren na
de inspanning.

 

 
Manuele Lymfedrainage (MLD)

Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen en bloed-, lymf- en hersenbanen. Oneindig veel processen verlopen via dit lichaamsvocht.

Manuele lymfdrainage is erop gericht het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig als er zich teveel vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) ophoopt. Door MLD wordt het vocht beter c.q. sneller via de lymfebanen afgevoerd.

Manuele Lymfdrainage is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam  toepasbaar.

 

 

 
Wellness massage

Even uzelf lekker laten verwennen, even nergens aan denken, een momentje voor uzelf.
Als u regelmatig een wellnessmassage neemt vermindert dit klachten zoals stress en stijfheid.
Uit eigen ervaring weet ik dat het ook preventief kan werken tegen bijvoorbeeld kramp.
Het maakt namelijk de spieren soepel en stimuleert de bloedsomloop.

Pure verwennerij voor u en uw lichaam.

 

massage04

 
 
Voetreflexzone massage

is gebaseerd op de theorie dat ons lichaam volledig terug te vinden is op onze voeten, in de vorm van reflexzones. Elke reflexzone  op de voet correspondeert met een lichaamsdeel, klier of orgaan. Door deze reflexzones te masseren of te prikkelen wordt de communicatie met de rest van het lichaam in gang gezet. Een goede voetreflexzone massage kan daarom hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage.

Vaak voelt u direct dat er iets gebeurt met uw lichaam.

massage02
 
Stoelmassage

Tijdens de massage wordt druk uitgeoefend op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Eventueel kunnen de bovenbenen ook meegenomen worden. Hierdoor worden blokkades opgeheven, die kunnen ontstaan door stress en/of een slechte werkhouding, hetgeen kan leiden tot stijve en pijnlijke spieren. Stoelmassage is erg effectief, werkt preventief en ontspannend. Stoelmassages zijn laagdrempelig omdat de massage over de kleren heen gegeven wordt en daarom uitstekend geschikt om te geven op het werk of tijdens evenementen.

massage05
 
Voor erotische massages kunt u NIET bij mij terecht.

Top